Termopaneler

Termopaneler – Større effektivitet

Gaia Solar v/Solaropti har muligheden for at tilbyde et unikt produkt som giver dig som ejer af et solcelleanlæg mulighed for at producere varmt vand, samtidig med at el-produktionen på solcellerne forbedres.

Til forskel fra andre hybrid paneler kan denne løsning tilpasses alle kendte paneltyper. Det giver en effektiv mulighed for at tjene penge, samtidig med at du passer på miljøet. Op til 50% af varmvandsbehovet kan dækkes med hjælp fra termopanelet.

Hemmeligheden bag panelet er en særlig produktionsproces, hvor der ved anvendelse af 99,5% aluminiumsplader i en rollboond produktion, fremstilles paneler, som kan monteres direkte på bagsiden af solcellemodulerne. Via vand-glykol cirkulation optimeres driftsbetingelserne for solcellerne og der produceres varmt vand. Kombinationene mellem solcellepanelet og termopanelet har vist sig at være den bedste løsning til optimering af el-virkningsgraden.

Den termiske energi ved dette system kan anvendes til at opfylde forskellige behov. dette kan eksempelvis ske ved en delvis eller fuldstændig integration med varmesystemet. Herved opnås en økonomisk dækning, som gør systemet helt unikt.

Termopanelet må monteres på alle solcelleanlæg. Dette gælder uanset hvilke regler, solcelleanlægget er omfattet af (netomålingsordning ect.)

Fordele ved termopalenet:

  • Dækning af husstandens behov for varmt vand – hele året
  • Øget el-produktion pga. køling af solcelle-modulet med minimum 7%
  • Billigere installationsomkostninger sammenlignet med andre systemer
  • Dobbelt effekt af solcellemodulerne
  • mulighed for at smelte sneen på solcellepanelerne om vinteren ved hjælp af et kontrolur
Thermopanel
Thermopanel