Drift og vedlighold af dit solcelleanlæg

Husker du også at vedligeholde dit solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg kræver ikke meget vedligeholdelse. De fleste solcellepaneler er monteret, så de er selv-rensende. I nogle tilfælde er solcellepaneler monteret steder, hvor de i særlig høj grad bliver udsat for snavs og skidt. De kan også være monteret på en måde, hvor de ikke er selvrensende, det er i disse tilfælde, hvor det kan være en god ide at rense solcellepanelerne. På den måde kan du sikre, at dine solceller har optimale forhold for at producere strøm.

Når du vasker dine solcellepaneler bør du følge disse råd:

  • Brug kun vand når du renser dine solpaneler. Anvend aldrig rengøringsmidler, som ikke er lavet specielt til dine solceller.
  • Vask solcellerne i regnvand. Postevand kan kan resultere i kalkaflejringer på solpanelerne.
  • Brug en blød svamp eller klud (eventuelt. på teleskopstang) til rengøringen.
  • Brug aldrig en højtryksrenser, glasskraber, ståluld eller andre skarpe genstande, der kan ridse pladerne.
  • Rengør først når den værste pollensæson er overstået.
  • Rengør aldrig dine paneler i solskin. Varmen fra solens stråler der fordamper vandet kan gøre panelerne meget varme.
  • Få mest ud af solskinstimerne og rengør om morgenen eller aftenen.

Kilde: Bolius

Du kan også downloade vores guide  DV – vejledning for solcelleanlæg.

I forhold til inverteren er det vigtigste lejlighedsvist at konstatere, at der er produktion og at der ikke gives fejlmeddelelser. Det kan være en god ide, at have en vedligeholdelsesaftale, som sikrer en årlig gennemgang af inverter og anlæg. På den måde sikres det, at anlægget kører optimalt og eventuelle fejl kan måske tages i opløbet.

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til vedligeholdelse af dit solcelle- eller batterianlæg eller andre spørgsmål , så skal du endelig kontakte os.
Du kan ringe til os på telefon +45 81746799. Du kan også skrive til os på vores mail; info@sunfactor.dk, så vender vi tilbage med svar på din henvendelse.