Om solceller

Solceller – ren bæredygtig energi

Solceller er verdens reneste og mest vedligeholdelsesfrie energikilde. Anlæg, der bliver monteret, kræver oftest kun vedligeholdelse et par gange i løbet af dets levetid, som typisk er mere end 30 år. Solceller er derfor en ideel løsning til tagkonstruktioner med en diskret placering og et godt solindfald.

Husk den rene energi når du skal have nyt tag

Det er altid muligt at montere et anlæg ovenpå, eller integreret i, et eksisterende tag, uanset tagtypen. Men hvis I står overfor en udskiftning af hele boligens eksisterende tag, så er det endnu mere relevant at overveje at integrere (GSE) sit solcelleanlæg i taget. På den måde får du ren energi, en æstetisk pæn løsning, og du sparer det tag, som ellers skulle have ligget, hvor solcellerne nu ligger.

Solceller er meget velegnede til private boliger, fordi de hverken larmer eller støver. Derfor er vores anbefaling (naturligvis), at alle med mulighed for det installerer et solcelleanlæg.

Den reneste og mest CO2 neutrale energikilde

På bare én dag producerer solen mere en 3 trillioner watt gratis ren energi. Det er mere end nok energi til at give strøm til mere end 3 millioner boliger i et helt år. På et år producerer solens stråler mere end 20.000 gange mere end hele verdenens samlede energiforbrug.

Hvis du har et årsforbrug på 5000 kWh, så kan du, hvis du har dit eget solcelleanlæg, spare naturen for 2,7 tons CO2 om året. Det er det samme, som hvis du hvert år planter 55 træer i din baghave – hvilket vil giver nogle pladsproblemer i en parcelhushave.

Sådan producerer solceller ren energi

Solens stråler stimulerer elektroner på solpanelerne. Disse elektroner skaber DC (jævnstrøm) der sendes fra solpanelerne, igennem din inverter som omdanner jævnstrømmen til den vekselstrøm. som vi har i vores stikkontakter.

Kort fortalt skabes der solenergi, når solens stråler rammer solcellerne, og der opstår en vandring af elektroner gennem siliciumlagene i panelernes overflade og et fint perforeret metalgitter som forbinder dem. Siliciumlagene har en positiv og en negativ tiltrækning, der provokerer en vandring af elektroner, som bliver opfanget af metalgitteret, og derved frigives en strøm.

På dage med meget sol kan det ske, at du producere mere strøm, end du selv kan nå at bruge. Hvis det sker, vil den overskydende energi blive sendt ud på elnettet og tilbage til din strømudbyder. Hvis du vil gemme den strøm, som dit solcelleanlæg producerer i overskud på solrige dage, så skal du have et batteri. Du kan læse mere om batterier og muligheden for at gemme den energi dit solcelleanlæg producerer her.

Skriv til os og få ren besked om ren energi

Har du et spørgsmål, som du har brug for at få besvaret, så kan du skrive til os via mail på info@Sunfactor.dk Her kan du spørge om alt mellem himmel og jord med relation til ren energi med solceller.

Du kan også ringe til os, det kan du på tlf. + 45 81746799.