Økonomi og solceller

Prisen på solceller afhænger af mange forskellige faktorer

En god anlægsøkonomi er afhængig af flere forhold. Prisen på el og muligheden for at udnytte den strøm som solcelleanlægget producerer, er bare et par eksempler.
For at du kan være sikker på, at du kan få et godt afkast på dine solceller, er det vigtigt, at du søger råd og vejledning hos en fagmand, inden du tager den endelige beslutning om størrelsen og placeringen på dit solcelleanlæg.

Udgangspunktet er, at den strøm der bruges imens den produceres, giver fuld pris – inklusiv alle afgifter og moms. Overskydende strøm som lægges ud på nettet, giver en meget lavere pris, der typisk maximalt kan være den gældende dagspris uden nogen former for afgifter.

Jo højere elpris og jo højere forbrug mens solcelleanlægget producerer strøm, jo bedre er anlægsøkonomien. Det er i mange tilfælde muligt at opnå en fantastisk anlægsøkonomi med en kort tilbagebetalingstid, men det kræver en korrekt projektering.

For at sikre sig, at den strøm som solcelleanlægget producerer, også kan bruges af anlæggets ejer i stedet for at blive sendt tilbage ud på el-nettet, er det i mange tilfælde en god ide at installere et <u>batterianlæg</u>.

Hos Gaia Solar v/Solaropti vil vi vil rigtigt gerne høre dine tanker og behov for et solcelleanlæg, lave beregningen og give en pris på et solcelleanlæg, og rådgive om tilbagebetalingstider og afkast.

Placeringen af dit solcelleanlæg har stor betydning for prisen

Det er ikke lige meget hvor du vælger at placere dit solcelleanlæg. Solceller kan ikke producere el hvis der står et stort træ og skygger, hvis panelerne er placeret et sted hvor solen kun sjældent kommer, ja selv hældningen på panelerne har betydning for om du får optimal ydelse ud af dine solceller.

Hos Gaia Solar v/Solaropti er vi specialiserede i at rådgive om alle de forskellige faktorer der gør sig gældende når du vil have mest muligt ud af dit solcelleanlæg.

Husk at regne håndværkerfradraget med i prisen på dine solceller

Hver gang du laver forbedringer af din bolig, så skal du huske at undersøge om du kan gøre brug af servicefradraget, bedre kendt som håndværkerfradraget. Det gælder også når du vil have solceller.

Du kan læse mere om håndværkerfradraget på www.Skat.dk.

Håndværkerfradraget kan naturligvis ikke indgå som en post i vores beregninger og tilbud, men kan være en vigtig post i jeres private regnskab, når den endelige pris på jeres solcelleanlæg skal gøres endeligt op.

Prisen på solceller kan gøres op i mere end penge

Økonomi er naturligvis en stor og vigtig del af det at købe et solcelleanlæg. Men der er også andre parametre, som er værd at tage i betragtning, når man overvejer at investere i et solcelleanlæg.

Det handler nemlig om miljøet. For prisen for et solcelleanlæg er fra et miljømæssigt synspunkt det hele værd.

Skriv til os, så vender vi tilbage ved først kommende lejlighed med råd og vejledning

Vores kontaktoplysninger finder du under kontakt os.

Menuen finder du i øverste højre hjørne. Du kan også blot trykke her, så sender vi dig automatisk til vores kontaktside.