Økonomi ved køb af solceller

En god anlægsøkonomi er betinget af flere forhold. Blandet andet kundens elpris og kundens mulighed for at bruge strømmen fra solcellerne. For at sikre et godt afkast på dine solceller, er det derfor vigtigt, at der er en dialog med en professionel fagmand inden beslutningen om solceller tages.

Udgangspunktet er, at den strøm der forbruges medens den produceres, giver fuld pris – inklusiv alle afgifter og moms. Strøm der lægges på nettet giver en meget lavere pris, der typisk maximalt kan være den gældende dagspris uden nogen former for afgifter.

Jo højere elpris og jo højere forbrug medens anlægget producerer, jo bedre anlægsøkonomi.
Det er i mange tilfælde muligt, at opnå en fantastisk anlægsøkonomi med en kort tilbagebetalingstid, men det kræver en korrekt projektering.

For at sikre at strømmen kan anvendes i stikkontakten hos forbrugeren i stedet for at komme på nettet, er det i mange tilfælde en god ide med et batterianlæg. Gaia Solar tilbyder nogle rigtig gode løsninger fra nogle af verdens største virksomheder. Vi tager dialogen med jer, laver beregning og drøfter tilbagebetalingstider og afkast.